Noutăți și update Digital Recorder v.2020

În urmă cu mai bine de 20 de ani, modulul Digital Recorder a fost creat pentru a asigura sistemul de bandă martor în format digital pentru staţiile de radio.

Scurt istoric
Ceea ce se făcea la începuturile anilor 2000 pe casete și benzi de magnetofon, Digital Recorder a adaptat la sisteme digitale prin înregistrarea continuă a semnalului audio preluat analogic dintr-un tuner AM/FM, comprimarea lui în format MPEG şi stocarea lui sub formă de fișier mp3, cu parametrii setați de utilizator, într-un director dedicat pe hard-disk-ul unui computer.

Emisia postului de radio, ordonată pe ani, luni, zile și intervale orare, a putut fi astfel regăsita ușor și (re)utilizată. În funcție de setări, un fișier audio creat de Digital Recorder înregistrează o oră de emisie sau durate mai mici, regăsirea informației fiind extrem de simplă.

Aplicația Digital Recorder are implementată și o interfață specială de comunicare cu modulul Studio ECHOne, semnalizând acestuia lipsa semnalului audio pe monitorizarea emisiei postului de radio, eveniment care determină aplicația ECHOne să trimită automat un mesaj SMS sau e-mail listei cu persoane de contact tehnic în cazul unei situații cu probleme de emisie.

Release 2020 Digital Recorder

Modulul Digital Recorder beneficiază de facilități noi, dezvoltate în acest an, pentru a-l face mai flexibil în utilizarea lui în configurațiile din stațiile de radio ale clienților:

1. Funcția split a fișierului audio bandă martor cu multiplu de 15 minute permite începerea unei noi înregistrări exact la minutul de referință (hh:00, hh:15, hh:30, hh:45), indiferent dacă fișierul anterior are sau nu durata setată.

2. În cazul lipsei semnalului AUDIO IN la intrarea plăcii de sunet, înregistrarea în fișierul mp3 continuă. În versiunea anterioară, înregistrarea audio era oprită până la revenirea semnalului, rezultând fișiere bandă martor mai scurte decât lungimea standard setată.

3. La lansarea aplicației cu parametrul , sistemul generează fișierele bandă martor într-un singur director, ordonate după an-lună-zi-oră, cu formatul numelui de fișier yyyy.mm.dd-HH-MM.mp3

Facilitățile aplicației:
-Banda martor în format digital codează în timp real, în format mp3, la parametrii setaţi de utilizator, emisia postului de radio.
-Ordonează pe ani, luni, zile şi intervale orare, emisia postului de radio.
-Un fişier audio stochează o oră de emisie sau un alt timp presetat.
-Regăsirea informaţiei se face printr-o structură de directoare organizată pe An/Lună/Zi sau într-un singur director
-24/7 înregistrări în fişiere de 15 până la 60 minute (setări split file).
-Înregistrare simultană în timpul difuzării pe același computer

Recomandări tehnice
Sisteme de operare: Windows 7, Windows 10

Digital Recorder este parte a pachetului de automatizare radio StudioQ

StudioQ reprezintă soluția completă pentru automatizarea unei stații sau rețele de radio, locale ori naționale. Creat din pasiune pentru acest domeniu, de-a lungul celor peste 20 de ani de activitate, StudioQ s-a dezvoltat continuu și s-a adaptat cerințelor clienților, fiind implementat în peste 250 de stații radio.
Cea mai recentă versiune a produsului, numită Q100, include module dedicate pentru fiecare departament al radioului; putem enumera aici Playlist Manager, Commercial Manager, Back-up Server, Digital Recorder sau Interactive.net, care sunt interfaţate nativ şi oferă facilităţi unice.

Informații complete despre modulele de automatizare radio produse de QSound SOFT găsiți aici: https://studioq.ro/product/