Nouă facilitate StudioQ pentru rețele radio

Cu noua facilitate StudioQ, pentru rețelele de radio care transmit din Stațiile Centrale semnale de sincronizare a Stațiilor Locale, nu mai este nevoie de echipamente speciale pentru acest tip de comunicații.

Am dezvoltat posibilitatea preluării semnalului audio și a metadatelor de sincronizare de la Stația Centrală printr-un simplu stream internet.

Acum, puteți realiza această sincronizare (a rețelei de radio) fără sistem de rebroadcast prin satelit sau echipamente pentru transmisii internet dedicate. Întreg sistemul funcționează cu o conexiune normală de internet, care permite un streaming de 128-256 kbps.

Noul mod de sincronizare al stațiilor locale se face FARĂ un canal suplimentar de date, în metadata transmis împreună cu stream-ul din Stația Centrala, se transmite și semnalul de sincronizare.

Spoturile care se difuzează local se programează în modulul Events, sau cu Commercials Manager, pentru fiecare oră la care avem calup de publicitate, urmând ca în momentul în care apare semnalul pentru sincronizare -commercials break- transmis de Stația Centrală prin METADATA stream-ului, calupul local să fie încărcat și difuzat.

Bineînțeles că pot fi sincronizate și buletine de știri sau alte elemente audio care constituie programele locale ale stațiilor din teritoriu.

Puteti vedea mai multe detalii pe site-ul StudioQ