New release MAI 2021: optimizare funcționalități Q100

Alături de clienții noștri lucrăm continuu la optimizarea funcțiilor StudioQ și am dezvoltat un nou update al softului de automatizare radio.

În versiunea Q100 din luna mai 2021 avem următoarele îmbunătățiri:

Navigare optimizată GoTop – GoBottom

În modulul DJ Console, la apăsarea butonului GoBottom, interfața face următoarele operațiuni:
1. Apăsare buton o singură dată – se afișează separatorul de oră între ultima piesă din ora curentă și prima piesă a orei următoare.
2. Apăsare double-click pe buton – se afișează ultima poziție din playlist-ul orei următoare.
Apăsare buton GoTop – se afișează prima piesă din playlist-ul orei curente.

Optimizare editare reclame, jingles-uri, știri
1.Încărcarea reclamelor, jingles-urilor, știrilor sau a altor materiale în interfața Edit record/AllOthers cu mai multe operațiuni de salvare consecutive nu mai blochează interfața de editare, situație care era întâlnită uneori în versiunea 2020 a aplicației Q100.

Revizuirea mixajului audio din paleta de jingles
2. La redarea fișierelor din paleta de Jingles se efectuează corect reducerea volumului pe canalul main și apoi revenirea lui la 100% după finalizarea redării cu suprapunere (OVERMIX).

Protejarea activării programelor de bază în DJ Console
3. Se inhibă activarea programelor audio din interfața principală DJ Console prin setarea în DefaultDataSettings.cfg a valorii InStoreRadio=FALSE

4. Transformarea diacriticelor cu softul StudioQ pornit este activă doar în modulul NEWS. În afara modulului News sau dacă aplicația este minimizată, transferul prin clipboard nu mai este afectat.


StudioQ este primul soft de automatizare radio dezvoltat în România, devenit lider de piaţă în doar câţiva ani. Produs de firma clujeană QSound Soft, StudioQ a fost folosit, în cei 24 de ani de existență, de peste 250 de staţii radio din țară și posturi de radio din Republica Moldova, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina.

Softul de automatizare StudioQ include module folosite atât pentru emisie radio, cât şi pentru producţie, programe sau departamentul comercial. Pachetul StudioQ asigură realizarea unei emisii complete pentru orice radio, de la posturi de radio online, stații de radio locale, până la reţele naţionale. Pe scurt, este pilonul de bază în ceea ce priveşte emisia, conţinând funcţionalităţi care permit managementul oricărei staţii de radio.

Pe lângă softul de control al emisie, pachetul STUDIO cuprinde o serie de aplicaţii specializate: Commercials Manager, Playlist Manager, Digital Recorder, Back-up Server şi ECHOne.