Ghid de bune practici în gestionarea playlistului muzical StudioQ

În cazul în care ați întâmpinat vreodată probleme cu încărcarea playlistului în StudioQ/DJ Console pe un anumit interval orar, prezentăm în cele ce urmează pașii recomandați astfel încât ele să nu mai apară în viitor.

Principii de salvare a playlistului StudioQ

A. Utilizarea Playlist Manager

Utilizarea modulului specializat Playlist Manager pentru alcătuirea unui playlist muzical, acesta generând pe baza unor reguli (restricții) și a rețetei muzicale o succesiune de elemente audio, respectând principiile de lucru native ale aplicației StudioQ.

B. Playlist generator – modul nativ StudioQ

Modulul Playlist Generator oferă posibilitatea selectării unui grup de genuri muzicale, acapella, sau jingles care intră în rotație conform unui algoritm propriu al software-ului. În utilizarea Playlist Generator, singurul parametru ce poate fi modificat de utilizator este restricția de repetare artist la un număr prestabilit de ore. Elementele audio pe care le dorim difuzate la oră fixă (ex. ora exactă) se programează în EVENT, iar dacă nu există constrângeri pentru restul orei, software-ul va genera pe baza rețetei interne un playlist. Condiția utilizării în rotația Playlist Generator a unui gen muzical este ca el să aibă cel puțin 100 de artiști pentru un mecanism funcțional.

Citește continuarea pe blogul studioq.ro!