Facilitate nouă StudioQ: monitorizarea calupurilor publicitare

StudioQ este softul de automatizare folosit de peste 250 de posturi de radio, în ultimii 20 de ani, întrucât include module pentru toate departamentele unei stații moderne de emisie.

Cea mai nouă facilitate dezvoltată de echipa noastră este una care va ajuta mai ales departamentul de vânzări publicitate, în relația cu clienții. Mai exact, softul poate genera un raport în care loghează pentru fiecare calup publicitar ora la care acesta a fost programat, respectiv ora la care a fost difuzat.

La fel ca și celelalte facilități StudioQ, și aceasta a fost dezvoltată în urma experienței lucrului efectiv într-un post de radio. Toți cei implicați în funcționarea unei stații de radio știu că un calup publicitar va fi rareori difuzat la ora pentru care a fost programat, din varii motive – principalul motiv fiind că emisia live poate aduce delay-uri, de exemplu atunci când sunt invitați în studio, care nu pot fi întrerupți brusc, doar pentru a difuza reclamele la ora programată. Astfel, calupul va intra în emisie mai târziu, fapt care va îngreuna ulterior livrarea către client a unei monitorizări audio de difuzare a spotului publicitar.

Noua facilitate permite ca, în cazul în care se cere un raport de monitorizare a calupului de publicitate, utilizatorul să caute, pe baza logului, ora la care au fost difuzate efectiv reclamele și să extragă segmentul audio în care se găsește calupul.
Această facilitate este implementată pe partea de raportare, fiin disponibilă în versiunea StudioQ din noiembrie 2020. Următorul pas este segmentarea automată a benzii martor pe care o generează Digital Recorder.

Softul de automatizare StudioQ include module folosite atât pentru emisie radio, cât şi pentru producţie, programe sau departamentul comercial. Pachetul StudioQ asigură realizarea unei emisii complete pentru orice radio, de la posturi de radio online, stații de radio locale, până la reţele naţionale. Pe scurt, este pilonul de bază în ceea ce priveşte emisia, conţinând funcţionalităţi care permit managementul oricărei staţii de radio.
Pe lângă softul de control al emisie, pachetul STUDIO cuprinde o serie de aplicaţii specializate: Commercials Manager, Playlist Manager, Digital Recorder, Back-up Server şi ECHOne.